Upravit stránku
Přejít na obsahovou část stránky

Naše kuchyň hledá inspiraci, inovuje nabídku a snaží se zkvalitňovat pokrmy jak pro pacienty, tak pro zaměstnance. Cílem je nepoužívat mražené polotovary či ochucovadla, ale naopak využívat lokální suroviny, ubírat na soli a také tuku a pokrmy přiblížit co nejvíce čerstvé racionální stravě.

O čem a proč tedy školení bylo a co si z něj zaměstnanci naší kuchyně odnesli? Odpovědi přináší vedoucí stravovacího provozu NTGM.

"Přínos vidím především v kvalitě zeleniny, Bonduelle je TOP firma na trhu. Pestrá strava odpovídající zdravému životnímu stylu, využití najdeme i v naší novince FIT stravy, kterou spustíme v září. Nejvíce nás na tomto školení inspirovala jednoduchost, kvalita a chuť," říká. Každému přitom chutnalo něco jiného. "Za mne to byly saláty z červené řepy," doplňuje.

Z produkce firmy Bonduelle již podle ní hodonínská nemocnice některé používá, a protože je s nimi velmi spokojená, ráda nyní rozšíří sortiment o všechny druhy pyré, pohanku a čočku. Používání podobných produktů navíc usnadní práci při prvotním zpracování surovin, ale také zkvalitní pokrmy a rozšíří jídelníček.

A jak je to vlastně s cenou? I v tomto ohledu je spolupráce s firmou přínosná.

"Cena odpovídá kvalitě, ale vzhledem k programu a strategii firmy se při vyšším odběru dostaneme na nižší cenu. Navíc ušetříme energii a také vodu. Vize firmy je zkrátka úžasná. Vývoj jejích nových výrobků jde stále dopředu s ohledem na přírodu a celkový přístup k naší planetě. To je taky jedna z věcí, která mě oslovila," dodává ještě vedoucí stravovacího provozu Nemocnice TGM Hodonín.

Více fotografií si prohlédněte zde: https://eu.zonerama.com/NemocniceTGMHod.../Album/10043381...

Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti