Upravit stránku

„Výběrový jídelníček bude v první fázi určen našim pacientkám na gynekologickém oddělení, pacientům v nadstandardních pokojích a také maminkám či dalším rodinným příslušníkům, kteří doprovázejí své děti při hospitalizaci na dětském oddělení,“ přiblížila novou službu náměstkyně pro ošetřovatelskou péči NTGM Mgr. Naděžda Kwašniewská.

Pochutnat si tak pacienti za pětatřicetikorunový doplatek nově mohou třeba na vaječné omeletě se slaninou a zeleninou či plněných celozrnných toustech k snídani. K obědu si pak mohou dát například lososa s bramborem a citronem, kachní stehno s červeným zelím nebo panenku s houbovým přelivem. Cena? Pouhých sedmdesát korun. „K večeři teď našim pacientům nabídneme třeba pečeného pstruha se zeleninovým salátem, plněnou tortillu nebo těstovinový salát s kuřecím masem za 55 korun,“ vyjmenovala náměstkyně, z jakých lákavých položek v jídelníčku mohou zájemci od října nově vybírat.

Výběrový jídelníček se týká pacientů bez diet. Objednat si lidé mohou nejen jednotlivá jídla, ale také sestavit si celodenní menu přímo podle své chuti. Stravu mohou pacienti vybírat po doporučení lékaře.  

„Spouštíme tímto pilotní projekt, který chceme nejprve vyzkoušet u pacientů a doprovodu na vybraných odděleních. Naší motivací je nejen snaha zpříjemnit pobyt pacientům, ale také jim nabídnout službu navíc formou zdravého stravování. A to za velmi vstřícný příplatek k tomu, co za stravu hradí běžně pojišťovna. Pokud si pacient objedná všechna tři jídla včetně moučníku, připlatí si za celodenní nadstandardní stravování pouze 196 korun,“ uvedl ředitel Nemocnice TGM Ing. Antonín Tesařík.

A pokud podle něho bude mít výběrová strava u pacientů úspěch, rozšíří postupně tuto nabídku i na další oddělení.

Seznam výběrové stravy můžete zobrazit ZDE

Nahoru